Pedicure Salon

De ProVoet Pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Anita is gediplomeerd ProVoet pedicure en geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

logo-anita

 

Medisch Pedicure

De medisch pedicure is breed opgeleid en kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Deze kunnen ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, spasticiteit, verwaarlozing of ouderdom.

Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en –reparatie en anti-druk technieken. Daarmee worden de behandelmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblemen mogelijk gemaakt.

De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar een (behandelend)arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Oncologisch Voetzorgverlener (OVV)

Iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat, kan te maken krijgen met bijwerkingen. Een behandeling met chemotherapie of doelgerichte therapie kan bijvoorbeeld bijwerkingen geven aan de nagels en huid van de voeten.DSCF4758-2

Een oncologisch voetverlener (OVV) verleent voetzorg aan de kankerpatiënten. Een OVV is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en de bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

Voetverzorging bij diabetici

Net als veel pedicures aangesloten bij ProVoet heeft ook Anita van Otterloo een speciale bijscholing gevolgd, speciaal voor de voetbehandeling van mensen met diabetes. Dat is nodig omdat voeten van diabetespatiënten extra kwetsbaar zijn. Hierdoor is een speciale behandeling geboden.

Voeten van Diabetespatiënten extra kwetsbaar
Voeten van mensen met diabetes zijn extra kwetsbaar omdat:
▪ de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen;
▪ het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen;
▪ de voeten van stand kunnen veranderen.

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een pedicure?

Meestal als men last krijgt van kloven, eelt, likdoorns, blaren, wondjes of verkleuringen. Dit mogen zij ook nooit zelf behandelen. Een zeer regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevallen zeker aanbevolen.
Ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan met de aantekening ‘Diabetische Voet’ Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Zonodig wordt de cliënt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts, specialist of podotherapeut.